Як застосовувати баттер для тіла?

Баттер для тіла – це суміш твердих масел. Інколи ці масла збиті, що додає йому досить легкої текстури. Але тим не менше баттер – це не легкий крем і потрібно знати як його застосовувати, щоб шкірі принести тільки користь.

Баттер живить, але не зволожує шкіру

Нашій шкірі для красивого і здорового вигляду потрібні 2 речі живлення і зволоження. Тому будь-який крем складається з 2-х основних компонентів олій та води. При цьому води зазвичай в два, а може і три рази більше.  

Олії забезпечують живлення, а також пом’якшення шкіри. А за зволоження відповідає вода. А як же олії, які зволожують шкіру? Ми це зустрічаємо в кожному другому описі косметичного продукту.  В якійсь мірі так і є. Олії закривають вологу всередині шкіри, і не випускають без потреби. Така їхня роль у зволоженні шкіри. І її не можна применшувати. Уявіть, що ви нанесли на обличчя просто воду. Швидше за все вона просто випарується, і шкіра виглядатиме сухішою, ніж була. Але самі олії без води жодного зволоження шкірі не дадуть.

Навіщо придумали баттер для тіла?

Якщо самі олії не можуть зволожувати шкіру, то навіщо придумали баттери? Дійсно, баттери – доволі популярний косметичний продукт. Навіщо він?

По-перше, баттер – це 100% натуральний продукт без консервантів. Зробити крем без консервантів для продажу не можливо. Хіба що Ви вмієте його робити самі, і будете кожні 2 дні виготовляти мінімальну порцію. Олії без води можуть не псуватися тривалий термін.

По-друге, баттери дуже добре пом’якшують шкіру. Після застосування баттеру шкіра дуже м’яка та шовковиста. Такого ефекту від крему зазвичай не буває.

По-третє, баттер справляється з окремими проблема куди краще ніж крем. Він чудово підходить для огрубілих ділянок шкіри, незамінний при тріщинах. При потрісканих губах баттер справляється краще, ніж крем.А ще баттери чудово підходять для масажних процедур.

Як краще застосовувати баттер?

Щоб від баттеру був найкращий ефект ми можемо дати такі рекомендації. Але ви маєте розуміти, що кожна шкіра неповторна і вона значно краще, ніж ми, знає, що їй потрібно.

Наносьте баттер на вологу шкіру. Якщо нанести баттер на вологу шкіру, то вона буде достатньо зволоженою. Ви отримаєте крем з ідеальним складом без консервантів. Вас може здивувати, чому окремі виробники рекомендують наносити баттер на вологу, а інші ні. Вся справа у складі баттеру. Інколи баттером називають фактично крем, де є вода, олії, емульгатори, загущувачі. Разом з тим цей крем досить твердої структури. Коли його нанести на вологу шкіру, він не вбирається, а фактично скочується зі шкіри.  Є баттери досить м’які, які складається з частини твердих, частини рідких олій, вони не скочуються зі шкіри, а вбираються нею.

Застосовуйте баттер не частіше одного разу в тиждень. Ви можете застосовувати баттер не надто часто, змінювати його звичайним кремом.

Застосовуйте баттер для певних проблемних зон.  Для пом’якшення і гарного вигляду рук застосуйте баттер під рукавички и залиште на ніч, зранку Вам сподобається ефект. Також баттер – ідеальний засіб для ліктів, для п’яток. Звичайний баттер для тіла можна застосовувати і для потрісканих губ.

Я як же для обличчя? Тут знову ж доведеться запитати у Вашої шкіри. Баттер складається переважно з твердих масел, о вони можуть бути комедогенними. В косметику для обличчя їх додають 1-3%, а що коли в баттері 75%?  Також потрібно критично перевірити склад ефірних олій у баттері. Кориця, гвоздика та мигдаль, мускат – непоганий варіант для тіла, але на обличчі можуть спровокувати подразнення. А от лавандовий та трояндовий можна сміливо спробувати. Але пам’ятайте баттеру потрібно дуже небагато і обов’язково на вологу шкіру.

  Купити баттери для тіла можна у цьому розділі – До баттерів

One thought on “Як застосовувати баттер для тіла?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *