В чому користь та недоліки мочалки з люфи?

Магазин натхнення поповнився симпатичними мочалками з люфи, і ми поспішаємо розповісти про них більше.

Що таке люфа?

Коли подивитися на люфову губку вперше, в багатьох виникає стійка асоціація з морем та морськими створіннями. Але нічого спільного з морськими губками у люфи немає. Люфа – це гість з рослинного світу, і жодним чином не морська істота. Рослина люфа, – це близький родич огірка. Щоправда на вигляд більше нагадує цукіні. Особливістю плодів люфи є  міцні волокна, які і служать нам мочалкою після після обробки та сушіння плодів.

мочалка люфа растет

Екологічність мочалки з люфи

Мочалка з люфи – це непогана альтернатива і штучним мочалкам з пластику і одночасно є дешевшою за мочалки з морських губок. Люфова мочалка розкладається звичайним способом, тому не наносить шкоди навколишньому середовищу. Зважаючи на помірну ціну та те, що працює вона нічим не гірше звичайної мочалки, однозначно варто обирати люфу.  

М’який та ретельний пілінг

Зовнішній шар шкіри, епідерміс, покритий відмерлими клітинами. Частина цих клітин відпадає сама собою, але інші залишаються на місці і тим самим надають шкірі сіруватого відтінку. Пілінг люфою допомагає природному процесу омолодження, ніжно видаляючи мертві клітини. Видалення мертвих клітин шкіри не тільки покращує зовнішній вигляд шкіри, але і забирає місця, де множаться бактерії.

натуральная мочалка купить

Покращення кровообігу

Будь-яке тертя на шкірі збільшує локальний кровотік. Капіляри, крихітні кровоносні судини, найближчі до шкіри, розширюються при масажуванні. Саме тому ми інтенсивно тремо долоні одна до одної, щоб зігрітися.  Люфа має аналогічний ефект. Вона стимулює збільшення притоку крові до ділянок, з які ви скрабуєте. На відміну від сухих абразивних скрабів і пластикових губок, тверді, але еластичні волокна люфи є менш схильні до подряпин шкіри.  

Ефективність від целюліту – це міф

Люфа в один час була рекламована як засіб, який розбиває  целюлітні відкладення.  Проте тертя будь-якого предмету на поверхні шкіри не може змінити структуру нижніх шарів шкіри. Целюліт, який є жировим відкладенням, що як правило, з’являються на стегнах, не відрізняється від підшкірного жиру в іншому місці на тілі. Як і інші види жиру, ніяка кількість поверхневого тиску не змінить свого обсягу або зовнішнього вигляду, хоча люффа завдяки стимуляції кровообігу може поліпшити стан шкіри над підшкірним жиром.

100% натуральная экологичная мочалка

Догляд за мочалкою з люфи

Люфа допомагає зберегти шкіру в хорошій формі, але для цього потрібно ретельно доглядати за самою мочалкою. Люфа дуже пориста, в її крихітних отворах можуть ховатися багаточисельні бактерії. Як і будь-який предмет з рослинного світу, люфа також сприйнятлива до розпаду, якщо вона постійно волога. Тому її потрібно ретельно просушувати між використанням. Щоб продовжити термін придатності мочалки з люфи досить раз на місяць її прокип’ятити протягом 10 хвилин або просушити в духовці. Однак, якщо став відчутним будь-який неприємний запах від мочалки, її потрібно замінити.

2 thoughts on “В чому користь та недоліки мочалки з люфи?

  1. Margaryta Goldstein says:

    У нас в сім’ї мочалка з люфи, дуже задоволені. Ледве її знайшли, щоб купити. Виявляється, це справжня проблема купити в магазинах натуральну мочалку. Добре, що тепер я натрапила на цей чудовий сайт .

  2. Анастасия says:

    Ця мочалка – якась нереальна магія🥰 Мені подарували набір, і тільки відкривши. В цей же день спробувала на собі маски та мочалку. Після неї шкіра божественна і приємна на дотик. Дуже дякую😍

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *